Om

Vi tror att våra kunder finns nära där vi själva finns, våra grannar, kollegor, familj och vänner. Vi vill vara en del av upplevelsen att bo eller besöka Tyresö.

Trollbäckens Bryggeri är ett litet självständigt bryggeri helt dedikerat till att tillverka hantverksöl (Crafted Beer).
För oss betyder hantverksöl, att vår öl endast innehåller närodlade råvaror (så långt det är möjligt), inte innehåller några kemiska tillsatser, färgämnen eller artificiella smakgivare.

Det betyder också att vi jobbar med traditionella metoder för att framställa vår öl, vår öl är inte filtrerad eller pastöriserad och att vi fokuserar främst på att leverera öl till vår närmiljö.
Vi anser också att öl ska vara närproducerat och att tillverkningen skall genomsyras av ett ekologiskt tänkande. Därför insisterar vi på att själva ta hand om hela processen, ifrån recept till leverans.

Passionen för öl föddes för många år sedan, först i form av att dricka öl men rätt snabbt också till frågan om hur får man en öl att smaka bra? Hur gör man god öl?
Ett växande intresse i kombination med vänners intresse för att provsmaka, skapade med tiden ett litet köksbryggeri.

Idén om att gå ifrån ett köksbryggeri till ett mikrobryggeri kläcktes tidigt 2015 och det gick fort från idé till beslut. Efter beslut började jakten på en lämplig lokal. Vilket inte så lätt som man kanske tror, inte alla lokaler lämpar sig för att omvandlas till bryggeri.
Men den som söker skola finna, i slutet på 2015 hittade vi en lämplig lokal i Tyresö, som vi omedelbart började bygga om.

Vi räknar med att finnas på utvalda restauranger, krogar, pubar i Tyresö under 2016.